TÖRÖK JOGHURT

Közvetlenül a gyártótól!

turkish_yogurtA joghurt évszázadok óta ismert savanyított tejtermék.
Mintegy ezer évvel ezelőtt a Törökök az elsők között készítettek joghurtot.
A Török nyelv legrégebbi ismert lexikonjában, Kasgarli Mahmut Divân-i Lûgat’i Türk –ban számos szócikk megemlíti.
A nomád törzsek számos módszert fejlesztettek ki, hogy megőrizzék ételeiket hosszú eltarthatóságát.
A tej tudatos savanyítása ezekből az időkből ered.
A joghurt egészségre és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását csak a 20. század elején fedezték fel.
Számos fajtája elterjedt a klimatikus viszonyoktól függően, mivel az érlelést végző mikroorganizmusok eltérő hőmérsékleten szaporodnak. A tejben található baktériumok a tej tejcukor tartalmát részlegesen tejsavvá alakítják, ennek a folyamatnak köszönhető a jellegzetes savanykás, fanyar íz. Az egyedi élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát és fontos szerepet tölt be az emésztésben, mely az immun rendszerünk egyik legfontosabb egysége. A joghurtban található egészséges baktérium tenyészet kiváló probiotikum melyek megakadályozzák a veszélyes kórokozók megtelepedését és számos emésztésre áldásos hatása mellett segíti az ásványi anyagok és vitaminok felszívódását. Megtalálható benne kalcium, kálium, riboflavin, magnézium illetve B6 és B12 vitamin.

Összetevők: teljes tehéntej, joghurt kultúra
A termék tejcukrot és tejfehérjét tartalmaz.
Zsírtartalom: min. 3,5 m/m%
Kiszerelések: 1kg | 2,5kg | 5kg | 10kg
Ízesítés: natúr

vegetáriánus fasírt

Maximális higénia, korszerű technológia

DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) Független szervezet, amely több mint száz éve működik a német piacon. Egyik fő feladata az élelmiszerek minőségének vizsgálata, ellenőrzése.

0101010101010101 01