Sütésre kész döner nyársak

Nyers

Sütésre kész, pácolt, csomagolt, gyorsfagyasztott Döner nyársak, melyek készülhetnek csirke, borjú, marha és pulykahúsból.

részletek

Gastro

Sült (nagyker)

Sütött, vágott, csomagolt, gyorsfagyasztott döner kebab, gyros. Nagykereskedelmi, vákuum csomagolt kiszerelésben.

részletek

Resta box

Sült (kisker)

Sült döner kebab. Kiskereskedelmi kiszerelés mely kizárólag a Restabox® franchising koncepcióban érhető el.

részletek

Díjnyertes ízek

DLG Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (NÉMET MEZŐGAZDASÁGI TÁRSASÁG) FÜGGETLEN SZERVEZET, AMELY TÖBB MINT SZÁZ ÉVE MŰKÖDIK A NÉMET PIACON. EGYIK FŐ FELADATA AZ ÉLELMISZEREK MINŐSÉGÉNEK VIZSGÁLATA, ELLENŐRZÉSE.

Mi a különbség a shawarma, a gyros és döner között?

Shawarma: ( Arabic: امرواش , Héber: המראווש ) vagy mondhatjuk még chawarma, shwarma, vagy shoarma-nak is, török szó cevirme( forgó hús ) amely a dönernek egy másik neve. Ez a közel keleti csirke, pulyka, marha vagy bárány húsból készült szendvics arab elnevezése. Shawarma egy nagyon elterjedt étel a közép keleten és a világ más országaiban is. Irakban Guss-nak hívják Görögországban Gyrosnak. Shawarma: Anatóliából származik majdnem ugyanolyan, mint a döner kebab Törökországban, a hús fajtájában különbözhet és a felhasznált fűszerekben. Gyros vagy gyro (görögül γύρος, “forgó hús”): függőlegesen nyársa felhúzott hús, pita kenyérben tálalják. Különböző salátákat és önteteket tesznek a hús mellé a pitába. A legelterjedtebb hozzávalók: paradicsom, sült krumpli, hagyma, tzatziki szósz. Az arab shawarma a török döner és a mexikói taccos al pastor nagyon hasonlóak. Hozzátenném hogy a Mexikóban használt tortilla más felületü, mint a Görögországban használt tortilla. Görögország egyes területein a gyrost hagyományosan ντονέρ (don’er) hívják és a török döner kebabból származik ez a szó. Döner kifejezés helyett Athenban inkább gyros és suvlaki szavakat használják. Döner Kebab: döner kebabot Törökországban kebab vagy dönernek nevezik. Ami azt jelenti, hogy függőlegesen forgó sült hús amely készülhet bárányból, csirkéből vagy marha húsból. Sokan ugyanolyannak tartják a dönert a gyrost és a shawarmat mert első ránézésre hasonló húsból készülnek, de sokkal több dologban különböznek pl.: forma és ízesítés, tálalás. Döner kebabot inkább tortillába azaz lapos pitában tálalják, shawarma eredetileg pitában ill. szendvicsben készítik, gyrost mindig görög pitába kell csomagolni. A gyros mindig ugyanazokat a hozzávalókat tartalmazza. Döner kebab és shawarma tartalmazhat különböző zöldségeket pl.: hagyma, paradicsom, uborka, saláta ízesítve különböző szószokkal. Még csípős öntettel is tálalható.

Döner kebab történelem
Hőmérséklet alakulása 12kg dönerhús esetén:
Döner sütése:
  • A felületi hőmérséklet eléri a megközelítőleg 110°C -ot. (1)
  • A Döner hús kész az első vágásra.
  • Vágás után a hőmérséklet lecsökken körülbelül 80°C -ra. (2)
  • A felületi hőmérséklet vissza áll újból 110°C köré.
  • A Döner hús ismét kész a következő vágásra.
  • Folyamatosan ismétlődik az utolsó vágásig.
Hőmérséklet alakulása sütéskor 12kg döner hús esetén:
Hőmérséklet előírások Döner gyártásánál:

Maximális higénia, korszerű technológia

0101010101010101 01