Sütésre kész:

A Resta Döner gyorsfagyasztott dönerhús (Gyros) mely készülhet csirke, borjú, marha, pulykahús felhasználásával, különleges fűszerekben pácolják. Pácolás során elnyeri az igazi Döner ízt, sütése alatt pedig eredeti, kellemes Döner illatot áraszt. A fűzött, pácolással készített húst fóliába csomagolják, majd gyorsfagyasztó technikával lehetővé teszik a hosszú tárolási időt. A csomagolás és a gyorsfagyasztás biztosítja a higénikus tárolást, valamint első napos frisseséget biztosít a terméknek.

Felhasználási javaslat:

Pácolt, fűzött, csomagolt, fagyasztott, és sütésre kész a termék. A csomagolás felbontása után sütőbe helyezzük a húst, és alacsony hőmérsékleten melegítsük. Miután kiolvadt elkezdődhet a sütés. Ajánlott az elektromos forgatómotorral rendelkező gép használata, ami lehetővé teszi az egyenletes sütést.

Kiszerelés:

Legkisebb kiszerelésünk 5kg-os, továbbiakban 10, 15, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90kg súlyig.

Dönerhús fagyasztás:

Helység hőmérséklete -22°C. A belső hőmérséklet az első órákban -2°C -ig csökken. A belső hőmérséklet stabilan -2°C alá csökken 12 óra alatt. A hőmérséklet folyamatosan a helység hőmérséletéhez közelít.

Mikrobiológiai szempontból fontos:

Amennyiben a Dönerhúst elkezdte sütni MINDEN esetben teljesen le kell sütni! Hatásosan közömbösíti a mikroorganizmusokat.

Maximális higénia, korszerű technológia

DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) Független szervezet, amely több mint száz éve működik a német piacon. Egyik fő feladata az élelmiszerek minőségének vizsgálata, ellenőrzése.
Hőmérséklet alakulása 12kg dönerhús esetén:
Döner sütése:
  • A felületi hőmésrséklet eléri a megközelítőleg 110°C -ot. (1)
  • A Dönerhús kész az első vágásra.
  • Vágás után a hőmérséklet lecsökken körülbelül 80°C -ra. (2)
  • A felületi hőmérséklet visszaál újból 110°C köré.
  • A Dönerhús ismét kősz a következő vágásra.
  • Folyamatosan ismétlődik az utolsó vágásig.
Hőmérséklet alakulása sütéskor 12kg dönerhús esetén:
Hőmérséklet előírások Döner gyártásánál:

Mi a különbség a shawarma, a gyros és döner között?

 

Shawarma: ( Arabic: امرواش , Héber: המראווש ) vagy mondhatjuk még chawarma, shwarma, vagy shoarma-nak is, török szó cevirme( forgó hús ) amely a dönernek egy másik neve. Ez a közel keleti csirke, pulyka, marha vagy bárány húsból készült szendvics arab elnevezése. Shawarma egy nagyon elterjedt étel a közép keleten és a világ más országaiban is. Irakban Guss-nak hívják Görögországban Gyrosnak. Shawarma: Anatóliából származik majdnem ugyanolyan, mint a döner kebab Törökországban, a hús fajtájában különbözhet és a felhasznált fűszerekben. Gyros vagy gyro (görögül γύρος, “forgó hús”): függőlegesen nyársa felhúzott hús, pita kenyérben tálalják. Különböző salátákat és önteteket tesznek a hús mellé a pitába. A legelterjedtebb hozzávalók: paradicsom, sült krumpli, hagyma, tzatziki szósz. Az arab shawarma a török döner és a mexikói taccos al pastor nagyon hasonlóak. Hozzátenném hogy a Mexikóban használt tortilla más felületü, mint a Görögországban használt tortilla. Görögország egyes területein a gyrost hagyományosan ντονέρ (don’er) hívják és a török döner kebabból származik ez a szó. Döner kifejezés helyett Athenban inkább gyros és suvlaki szavakat használják. Döner Kebab: döner kebabot Törökországban kebab vagy dönernek nevezik. Ami azt jelenti, hogy függőlegesen forgó sült hús amely készülhet bárányból, csirkéből vagy marha húsból. Sokan ugyanolyannak tartják a dönert a gyrost és a shawarmat mert első ránézésre hasonló húsból készülnek, de sokkal több dologban különböznek pl.: forma és ízesítés, tálalás. Döner kebabot inkább tortillába azaz lapos pitában tálalják, shawarma eredetileg pitában ill. szendvicsben készítik, gyrost mindig görög pitába kell csomagolni. A gyros mindig ugyanazokat a hozzávalókat tartalmazza. Döner kebab és shawarma tartalmazhat különböző zöldségeket pl.: hagyma, paradicsom, uborka, saláta ízesítve különböző szószokkal. Még csípős öntettel is tálalható.

0101010101010101 01